Noen kurs er forbeholdt medlemmer i NTL. Du kan logge inn ved å klikke her.

Svart økonomikonferansen 2023

27
mar


Sammen med Fagforbundet arrangerer NTL Svart Økonomikonferansen 2023.

Du kan følge med på livestreamen fra kl.10 her:
https://youtube.com/live/hJ_DtPG_B2M

 

Program

 

Kl.09.30 Registrering og kaffe 

 

Kl.10.00 Åpning av konferansen ved Kjersti Barsok, leder NTL 

 

Kl.10.10 Bidrar norske myndigheter til å tilrettelegge for en skyggeøkonomi i Norge? Det er mange mennesker som faller mellom to stoler på grunn av strengere krav til dokumentasjon i offentlig forvaltning. Det finnes hårreisende historier om mennesker som blant annet ikke får d-nummer, fastlege og mulighet til sykemelding. Her får du høre historiene fra skyggesiden i norsk arbeidsliv. Vi får besøk av blant andre Frelsesarmeen, Bymisjonen og Caritas. 

 

Kl.11.00 Lunsj 

 

Kl.11.45 Seriøsitetskravene i offentlige anskaffelser – Hva må til for å lykkes? Regjeringen har i Hurdalsplattformen besluttet å lage en Norgesmodell med nasjonale seriøsitetskrav. Målet er å forebygge arbeidslivskriminalitet, samt hindre urettferdig konkurranse og sosial dumping. Samtidig har flere kommuner i en årrekke hatt egne modeller, for eksempel Oslomodellen. Hva må til for å lykkes? Vi får besøk av blant andre næringsminister Jan Christian Vestre, byrådsleder Raymond Johansen og LO-sekretær Trude Tinnlund. 

 

Kl. 13.20 Pause 

 

Kl. 13.30 A-krim samarbeidet Med åpningen av det nye a-krimsenteret i Alta i fjor høst er vi nå oppe i åtte a-krimsentre rundt om i landet. Hvordan fungerer de egentlig? Har etatene nok ressurser til å følge opp sakene a- krimsentrene avdekker når de skal over i linja? Og hvorfor blir så få saker meldt til politiet? Fungerer det egentlig bedre med administrative reaksjoner som overtredelsesgebyr eller lar vi da kriminelle slippe unna straffeforfølgning? Vi får innspill fra politikere og tillitsvalgte. 

 

Kl.14.50 Avslutning ved Trond Finstad, AU-medlem Fagforbundet

Kursinfo
Kurssted:
Oslo Kongressenter (0181 OSLO)
Sted:
Arrangør:
Norsk Tjenestemannslag
Dato:
Fra:27.03.2023 kl.09.30 - 15.30
Kurstittel:
Svart økonomikonferansen 2023
Kursavgift:
Gratis
Søknadsfrist:
20.03.2023
Kontakt:
Kristin Nordgård
kristin.nordgaard@ntl.no
91705569