Noen kurs er forbeholdt medlemmer i NTL. Du kan logge inn ved å klikke her.

Svart økonomikonferansen 2020 - Forbrytelse uten straff?

4
feb


Arbeidslivskriminalitet og svart økonomi skaper enorme utfordringer for Norge som samfunn og for innbyggerne. Kripos og Økokrim anslår at svart økonomi og skatteunndragelser utgjør fem prosent av Norges bruttonasjonalprodukt – hele 136 milliarder kroner netto. I tillegg viser tall fra Statens arbeidsmiljøinstitutt en rapportering av 50-65 arbeidsskadedødsfall og rundt 100 000 arbeidsskader i Norge i året, i tillegg kommer mørketall som ikke fanges opp av statistikken.

LO-leder Hans Christian Gabrielsen åpner 2020-konferansen. Fra USA og Storbritannia kommer forskere for å fortelle om lønnstyveri og storsamfunnets evne til å straffeforfølge forbryterne. Gravejournalist i Dagbladet Gunnar Thorenfeldt vil presentere hvordan det mørke arbeidslivet ser ut fra innsiden mens daglig leder i Tax Justice Network Norway spør seg hva vi skal gjøre med et internasjonalt skattesystem som legger til rette for unndragelse og aggressiv skatteplanlegging.

Etter lunsj avholdes to parallellsesjoner: i Sal A diskuteres det hvordan vi sikrer skatterettferd etter Panama Papers, og i Sal B stiller vi spørsmålet om hvordan det offentlige forfølger arbeidslivskriminalitet. Her møter du blant andre skattedirektør Hans Christian Holthe, direktør i Arbeidstilsynet Trude Vollheim, professor ved Handelshøgskolen Anette Alstad og forskningsleder ved OsloMet Christin Thea Wathne.

Dagen avsluttes med innlegg av og paneldebatt mellom statsminister Erna Solberg og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre. Lederne av Norges to største partier skal diskutere om og hvordan vi faktisk vinner kampen mot arbeidslivskriminalitet.

Konferansen gir rett tid til tjenestefri etter Hovedavtalen i staten etter § 39-2 for tillitsvalgte og § 40 for medlemmer.

Påmelding

Medlemmer av Norsk Tjenestemannslag melder seg ved å bruke påmeldingslenken på denne siden (krever at du logger inn).

Fagforbundet og øvrige deltakere benytter Fagforbundets påmelding: Påmelding Fagforbundet

Kursinfo
Kurssted:
Oslo Kongressenter (0181 OSLO)
Sted:
Arrangør:
Norsk Tjenestemannslag
Dato:
Fra:04.02.2020 kl.1000
Kurstittel:
Svart økonomikonferansen 2020 - Forbrytelse uten straff?
Kursavgift:
Gratis
Søknadsfrist:
08.01.2020
Kontakt:
Torstein Brechan
torstein.brechan@ntl.no
94970794